ecologia intereselor şi orgoliilor

Un salut prietenesc, nicidecum o tragere de urechi. Încep cu un citat din raportul AG Salvamont Bihor:  “Persoanele / echipele care efectueaza echipari / reechipari de trasee fără a avea acest aviz sunt pasibile de plata unor amenzi substantiale.” Remarc că nu a fost auzit discursul meu în AG în care încercam să demonstrez că bau-bau-ul cu amenzile nu are suport legal. "Ariile protejate" pot aviza ,sau nu, existenţa unei zone de căţărare, dar în nici un caz cum să arate un traseu - câte pitoane, câte regrupări, cât de dese.... nici nu cred că se pricep la asta.
Exemplu: sunt de acord cu scoaterea din circuit a traseului MELCUL (deşi am şi eu varianta dreaptă a traseului) datorită cuibăritului acvilelor în perete, dar nu pe criterii de orgolii de "palmares".
Şi vă sfidez să mă daţi pe mine pe mâna lui bau-bau pentru ce traseu doriţi; şi cum oricum clubul are angajat un avocat în litigiul cu sediul clubului, facem un experiment edificator, pe viu, şi terminăm cu discuţiile inutile; pe de altă parte, mă gândesc în acelaşi context, să dau în judecată şi Salvamontul dacă continuă cu politica de "miliţian al stâncilor" şi intră în traseele noastre după cum vor muşchii unora (dacă eu aş interveni în traseele acestor "vedete" oare cum ar reacţiona?).
În nici un caz nu accept rolul de secretar al unei "Academii de Poliţie" (seria...); fără falsă modestie, nu consider să mă fac cunoscut în lumea alpiniştilor (şi nu mă refer la zugravi, spălători de geamuri....) smulgând plăcuţe şi rupând spituri; şi toate astea mai ales din respect faţă de munte, care nu e doar o INFRASTRUCTURĂ pentru o posibilă afacere...
Cu toată stima pentru bunele intenţii (în care încă mai cred) şi cu totală disconsideraţie faţă de "muşchii crescuţi pe creier cu iz de bulan de miliţian".

PS: Sper să fie făcut cunoscut şi acest punct de vedere.

 

  • Alte articole pe aceeaşi temă:
  •