Reamenajare faleza lac - Vadu Crisului

Clubul nostru a reamenajat vechile trasee de "La Lac".
Traseele "Young Boy", Ceferist" si "Blatist" au fost pitonate pe pitoane clasice cu prilejul scolii "SPAL'85" coordonata de Niculae Baticu (din pacate, placuta ce marca evenimentul a fost vandalizata).
Traseele "Romeo", "Julieta" si "Red Bull", au fost calificari,finala si respectiv superfinala la Alpiniada de la Vad prin '94, spiturile initiale ajungand intr-o stare destul de precara. Actualele spituri (gujon+inel) sunt industriale, iar topurile sunt manufacturiere, dar cel putin la acelasi standard; toate sunt asigurate chimic.
Zona, mai are 2 trasee incerte, si pe care nu le-am reamenajat necunoscand nimic despre ele (poate cu alta ocazie - daca nu le revendica nimeni).
Avantajul zonei este accesul facil, stanca practic indiferent de vreme este ucata; dezavantaje: mai sunt zone de stanca friabila si atentie la capuse (nu campati!).
Peste Cris, "La Terase", pe muchia dreapta a "Pesterii Caprei", am reamenajat traseul "Old Boy", care a fost finala la Alpiniada prin '92. Amenajarea e chiar mai "beton" echipata ca "La Lac", iar zona e (culmea) perfect uscata si pe timp de zapada.
Rezumat: 6 trasee reamenajate pe spituri de calitate + topuri duble cu lant:
- Red Bull (necotat inca),
- Young Boy (cotat neoficial gradul 7)
- Romeo (necotat)
- Julieta (necotat)
- CFR-ist (necotat)
- Blatist (cotat neoficial 5/5+)

Puteti descarca topo aici.